Assertiviteitstraining online

Een assertiviteitstraining online kun je vanuit je eigen luie stoel volgen. Je zet je computer aan en kan op deze wijze een cursus online volgen. Veel sites laten je zien hoe dit in zijn werk gaat. Voor jou kan een assertiviteitstraining van 3 dagen al voldoende zijn. Als dit niet het geval is kun je altijd nog een vervolgtraining volgen, om zo je zelfvertrouwen nog méér te vergroten. Hoe meer tips je verzameld en tot je neemt, hoe weerbaarder je wordt. Een aantal assertiviteitstrainingen die er online bestaan zijn:

 

 • Onzekerheid overwinnen
 • Voor jezelf opkomen
 • Cursus tegen onzekerheid
 • Werken aan jouw onzekerheid
 • Positiviteitstraining
 • Assertief communiceren
 • Coaching zelfvertrouwen
 • Negatieve gedachten ombuigen
 • Kracht van positief denken
 • Hoe krijg ik mijn zelfvertrouwen terug
 • Assertiviteitstraining online

 

Assertief communiceren

We halen een aantal van bovengenoemde assertiviteitstrainingen er uit. De eerste is assertief communiceren. Assertief communiceren is een manier om voor jezelf op te komen. Vele tips liggen er voor  handen, maar de beste wijze is dit te bepalen aan de hand van “jouw minpunten”. Zeg maar, je onzekerheden aan het licht te brengen. Jij hoeft alleen hier aan te werken. Hoe je dat doet wijst zich eigenlijk vanzelf. Elk communicatiemiddel of dat nu in de vorm van een cursus coaching, praatgroep of assertiviteitstraining is, zal jou gaan helpen om jouw zelfvertrouwen terug te krijgen.

 
Coaching zelfvertrouwen

Bij deze assertiviteitstraining online heb je natuurlijk coaching en feedback nodig. Zonder deze twee componenten kun je dit gewoonweg niet volgen. Hoe gaat een cursus coaching zelfvertrouwen in zijn werk? Geef je hier voor op en volg de instructies die zich aanbieden en vraag eerst om een goede uitleg wat je precies moet doen alvorens te beslissen. Pas als je voor jezelf hebt bepaalt welke vorm van assertiviteitstraining voor jou van toepassing is en hier een goed gevoel bij hebt kun je die volgen. Negatieve gedachten zal zich doen buigen voor positieve. Neem van mij aan dit geeft een fantastisch gevoel. Waarom dit niet proberen.

 

 

 

Voor jezelf opkomen

Om voor jezelf op te komen moet je je zelfbeeld veranderen of verbeteren. Dit doe je door jezelf  te waarderen. Jij zult merken dat de echte vrienden overblijven.

Mensen die niet meer met je om willen gaan verdienen dit ook niet.

Als jij je zelfbeeld veranderd en jezelf waardeert heb je de waardering van anderen niet nodig. Uiteraard is dit wel prettig om dit af en toe om te zien dat er positieve progressie te zien is.

Jouw persoonlijke verbeterpunten kun je  gaan oefenen, om je zelfbeeld te verbeteren. Grenzen aangeven en negatieve gedachten loslaten.

Ga ze stuk voor stuk herhalen. Als je dit blijft volhouden zal je gaandeweg bemerken dat je zelfbeeld gaat verbeteren. Je zal merken dat dit je zelfvertrouwen zal vergroten. Positief zijn geeft je een goed gevoel en zal jou daar goed bij helpen.

 

De kracht van positief denken

Wat is de kracht van positief denken? Er is een beroemde schrijver die hier een boek over geschreven heeft en heet Norman Vincent Peale. Hij heeft veel boeken geschreven, waaronder dit boek. Dit is te koop voor 25 euro bij Bol.com. Ik heb deze gelezen en is zeer leerzaam en kan jou goed helpen bij het oplossen van meerdere problemen.

 

 

Wat is assertief?

Assertief, zelfverzekerd, zelfbewust, weerbaar geef het beestje een naam en ga aan de slag. Doe er iets aan en wacht niet. Wat is nu een paar dagen op een mensenleven. Als jij hier positieve energie uit kan halen zal je onzekerheid verdwijnen of in ieder geval jouw zelfvertrouwen vergroten. De kunst is om dus je negatieve gedachten om te buigen naar positieve. Leer jezelf kennen, dan ben je al een heel eind in de goede richting.

 

Op Wikipedia staat het volgende “Assertiviteit is een verzamelbegrip dat gebruikt wordt in de sociale psychologie. Het betreft de omgang met andere mensen in  relaties, werk, scholing en andere situaties. Het begrip assertiviteit werd bekend bij het brede publiek via boeken zoals Your Perfect Right: A Guide to Assertive Behavior (1970) van Robert E. Alberti en Wanneer ik nee zeg voel ik me schuldig (1975) van Manuel J. Smith”.